Geen adoptiekind uit Oekraïne voor Elton John

Zanger Elton John en zijn partner David Furnish mogen geen kind adopteren uit Oekraïne. Dat heeft de minister van Familie, Jeugd & Sport, Yuriy Pavlenko, maandagavond laten weten. Het land erkent homokoppels niet, laat staan dat zij kinderen kunnen adopteren. John en Furnish sloten in december 2005 een geregistreerd partnerschap in Groot-Brittannië. Daarnaast zou de popster te oud zijn (62): het land hanteert een leeftijdsgrens van 45 jaar. De zanger bezocht voor zijn werk met de Elton John Aids Foundation een weeshuis in Oost-Oekraïne.

In dat tehuis, waar veel ouders van de weeskinderen zijn gestorven aan de gevolgen van aids, ontmoette hij afgelopen zaterdag de 14 maanden oude Lev. ‘Ik weet niet hoe het komt, maar hij heeft mijn hart gestolen’, zei de zanger daarna. Zijn partner wilde al lang een kind, maar de zanger hield dat tegen, tot hij Lev zag. De enige hoop die ze nog hebben, is president Victor Yuschenko: mocht hij het groene licht geven, dan zouden John en Furnish ook zijn broer moeten adopteren, werd maandag bekendgemaakt.

Lees ook:Elton John haalt miljoenen op voor aids op Oscars party
Lees ook:Elton John trouwt met partner tijdens ‘low-key ceremony’
Lees ook:Elton John is machtige Engelsman
Lees ook:Elton John wil met Poetin over homorechten praten
Lees ook:Elton John zou alles inruilen voor tiener die aan aids stierf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>