Drie homo’s in opgeschoonde Britse regering

Na de schandalen over declaraties door parlement -en regeringsleden heeft de Britse premier Gordon Brown zijn kabinet stevig opgeschoond. Een aantal leden zijn vervangen, met als resultaat, dat er nu drie openlijke homo’s in het kabinet zitten. Parlementslid Ben Bradshaw is aangenomen als nieuwe staatssecretaris van Cultuur. Hij neemt die post over van Andy Burnham, die staatssecretaris van Gezondheid wordt.

Peter Mandelson was al staatssecretaris van Economische Zaken, maar krijgt er meer verantwoordelijkheden bij (wetenschap en innovatie) en krijgt ook de nieuw in het leven geroepen functie ‘first secretary of state’. Nick Brown wordt de ‘chief whip‘. Het Britse parlement kent een whipping systeem, dat ervoor zorgt dat partijgenoten verschijnen om te stemmen, wanneer de partijleider daarom vraagt. De chief whip van de regerende partij is in het Parlement in de regel ook de staatssecretaris van Financiën. Officieel resideert hij in Downing Street 12, naast de residentie van de premier op nummer 10.

Lees ook:Homoverbintenissen in House of Commons
Lees ook:Premier verrast homo’s, maar meet met twee maten
Lees ook:Oregon krijgt mogelijk eerste vrouwelijke LGBT gouverneur van de VS
Lees ook:Meer vrouwen dan mannen in Spaanse kabinet
Lees ook:Sarkozy benoemt homo tot minister

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>