Dinsdag uitspraak homohuwelijk Californië

Komende dinsdag wordt een spannende dag voor roze Californië: dan spreekt het Hooggerechtshof van de Amerikaanse staat zich uit over Proposition 8, het referendum tegen openstelling voor het huwelijk voor anderen dan mannen met vrouwen. Afgelopen november haalde dat een meerderheid en maakte het voor homo’s en lesbo’s abrupt onmogelijk om met elkaar te trouwen.

Tegenstanders van Proposition 8 hadden een rechtszaak aangespannen, omdat volgens hen de intrekking van de nieuw ingevoerde wet ongrondwettelijk is. Het Hooggerechtshof spreekt zich dinsdag ook uit over het lot van 18.000 koppels, die trouwden in de vijf maanden dat het huwelijk ook voor anderen openstond.

Lees ook:Hooggerechtshof VS buigt zich over homohuwelijk
Lees ook:Hof VS verwerpt verbod op ‘homohuwelijk’
Lees ook:Rechter Californië verwerpt verbod op homohuwelijk
Lees ook:Hooggerechtshof Californië verwerpt homohuwelijk
Lees ook:Verbod op homohuwelijk verliest steun

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>