Solidariteitsmanifestatie met Gay Pride Riga

De Socialistische partij (SP) organiseert op zaterdag 16 mei 2009 in samenwerking met COC Nederland een manifestatie in het Amsterdamse Felix Meritis om de deelnemers aan de Gay Pride in de Letse hoofdstad Riga te steunen. De lijsttrekker van de SP voor de Europese verkiezingen, Dennis de Jong, opent de avond om 19.30 uur. Hij vindt steun aan de homobeweging in Oost-Europa hard nodig: het is nog steeds slecht gesteld met de mensenrechten van homo’s, lesbo’s, bi’s en transgenders in de voormalige Oostbloklanden.

In voorgaande jaren ging de Gay Pride in Riga gepaard met veel geweld. Amnesty International brengt via een live verbinding verslag uit van de homomanifestatie in Riga. In Brussel vindt op deze dag ook een Pride Parade plaats: ook hiervandaan is een live verbinding met de Baltische staat. Dolly Bellefleur zal dit onderwerp op haar geheel eigen wijze belichten. Daarna debatteren Amsterdamse politici om te komen tot een gezamenlijke slotverklaring. De avond duurt tot ongeveer 21.00 uur. Felix Meritis (het voormalige Shaffy Theater) is gevestigd aan de Keizersgracht 324 (bron: persbericht).

Lees ook:Amnesty’s uit 25 landen naar Baltic Pride
Lees ook:Kiss In 2009 in Amsterdam
Lees ook:Regenboogweek België
Lees ook:Europride in Riga betrekkelijk rustig verlopen
Lees ook:Dolly Bellefleur in Concertgebouw

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Solidariteitsmanifestatie met Gay Pride Riga

  1. Pingback: Amnesty’s uit 25 landen naar Baltic Pride | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>