Zürich krijgt lesbo burgemeester

Afgelopen zondag hebben de inwoners van de Zwitserse stad Zürich de openlijk lesbische 48-jarige Corine Mauch tot burgemeester gekozen. Ze is ook de eerste vrouwelijke burgemeester van het land. De centrum/linkse sociaaldemocrate kreeg 11.000 stemmen meer dan haar opponent. Omdat de zittende burgemeester eind 2008 plotseling met vervroegd pensioen ging, was een ingelaste verkiezing nodig. De organisatie van EuroPride, dat eerdaags in deze stad plaatsvindt, is blij verrast met deze onverwachte ‘real stroke of luck’.

Na Parijs, Berlijn en Hamburg is Zürich de vierde grote stad met een openlijk homoseksuele burgemeester en de eerste met een lesbische. Criticasters zijn bang dat Mauch niet in de schoenen van haar voorstander kan staan, maar volgens een politieke analist van de universiteit van Zürich is ‘lesbisch zijn een voordeel, omdat de stad een grote roze gemeenschap heeft.’ Mauch zal tijdens de opening van het festijn een toespraak houden. Europride 09 in Zürich vindt plaats van 2 mei tot en met 7 juni. Naast sport is er een uitgebreid cultureel programma, waaronder het filmfestival Pink Apple en het cultuurfestival Warmer Mai, een gay parade en allerlei feesten.

Lees ook:Zondebok orkaan is gevonden: een lesbische burgemeester
Lees ook:EuroPride 09 in Zürich
Lees ook:Houston krijgt lesbo burgemeester
Lees ook:Gay Prides in buurlanden
Lees ook:Peter Rehwinkel burgemeester Groningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>