Servië neemt antidiscriminatiewet aan

Heuglijk nieuws uit de Balkan: ondanks tegenstand uit de orthodoxe hoek, heeft Servië afgelopen dinsdag een wet aangenomen die discriminatie verbiedt op grond van seksuele voorkeur, gender en verschillende andere factoren, zoals ras, religie, handicap, taal en leeftijd. Overigens kwam de wet, die het aartsconservatieve Servië meer op één lijn moet zien te krijgen met het beleid van de Europese Unie, er met slechts één stem meer dan het vereiste minimumaantal.     

Lees ook:GroenLinkser nieuwe rapporteur discriminatie in EU
Lees ook:Oekraïense parlement stemt voor verbod op LHBT-discriminatie
Lees ook:COC wil Europees roze emancipatiebeleid
Lees ook:Meer homofobie dan racisme
Lees ook:Nederland is een homofoob landje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>