Scholenproject antidiscriminatie mislukt

Een anti-discriminatieproject van COC Amsterdam, de Anne Frank Stichting en intercultureel adviesbureau Mex-it op scholen is mislukt. Dat schrijft het Parool, maar COC Amsterdam ontkent het. Docenten zouden worden getraind om gevoelige onderwerpen als racisme en homoseksualiteit beter in de klas te kunnen bespreken. Tania Barkhuis, directeur van COC Amsterdam, zegt dat de samenwerking ‘heel moeizaam’ verliep. Mex-it werkt niet samen met het COC, omdat het – anders dan het COC – homoseksualiteit breder wil benaderen, bijvoorbeeld via cultuur en religie.

De Anne Frank Stichting wilde dat er iemand van het COC bij zou zijn, als homoseksualiteit werd behandeld. ‘Het is onder andere daarop gestrand’, zei Barkhuis vorige week. Volgens de Anne Frank Stichting werd de samenwerking met het COC ‘nooit concreet’. De stichting werd toen gevraagd zelf iets te doen en gebruikte het lespakket ‘Antisemitisme, oude en nieuwe vooroordelen’. De belangstelling van scholen viel tegen: slechts één van de drie geplande workshops ging door. Volgens COC Amsterdam is er evenwel geen sprake van een mislukt project of een slechte verstandhouding tussen het COC en de Anne Frank Stichting of Mex-it, zoals het Parool suggereerde. Of het project wel of niet is mislukt, kan pas eind april blijken, als het wordt geëvalueerd.

Lees ook:Californië eist als eerste Amerikaanse staat les in LGBT-geschiedenis op school
Lees ook:Utrecht wint Lantaarnprijs homobeleid
Lees ook:Docenten hebben moeite met behandelen van homoseksualiteit en integratie in de klas
Lees ook:Marcouch wil homoplein en keppeltjesdag
Lees ook:GGD-Amsterdam: homovoorlichting bittere noodzaak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>