Imam doorbreekt homo-taboe

Imam Ahmed El-Ouazzani van de Arrahman moskee in Eindhoven neemt vanavond deel aan een discussie over homoseksualiteit. Hij zit samen met theoloog Mohamed Ajouaou, de Turkse voorvechter van homo-emancipatie en Aranka Rinkema van COC Nederland in een forum. Volgens voorzitter van COC regio Eindhoven, Kay Sachse, doorbreekt de imam een taboe en zegt in het Eindhovens Dagblad: ‘Diverse andere mensen uit de allochtonengemeenschap deden het liever niet.’

De imam laat weten dat moskeeën een maatschappelijke taak hebben: ‘Ik heb geen probleem met homoseksualiteit. Ik weet dat het een taboe is, maar we moeten respect voor homo’s hebben. Ik wil het bespreekbaar maken. In onze moskee zijn ze welkom.’ In 2001 zorgde zijn Rotterdamse collega El-Mumni voor veel ophef toen hij in NOVA zei dat homoseksualiteit een besmettelijke ziekte is. Een jaar later riep collega Haselhoef dat ‘doodstraf voor homoseksuelen onder bepaalde voorwaarden aanvaardbaar is’. Eindelijk lijkt de lucht te klaren: eindelijk maakt een vooraanstaand iemand uit eigen omgeving allochtonen duidelijk dat er met homo’s niks mis is. Wie volgt? Iemand in het Vaticaan misschien? Of is dat wellicht nog even iets té hoog gegrepen?

Lees ook:Homo-imam blijkt nep
Lees ook:België zet ‘homo-genezende’ imam op lijst meest gezochte criminelen
Lees ook:Homo- en vrouwvriendelijke moskee Kaapstad gesloten ‘wegens parkeerproblemen’
Lees ook:Canal Parade: World Religion Boat met predikanten, priesters, een rabbijn én een imam
Lees ook:Homoprijs COC voor imam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>