Homohuwelijk nu ook in Noorwegen

Het homohuwelijk in Noorwegen is een feit. Het Noorse parlement nam op woensdag 11 juni een wet aan, warmee het huwelijk wordt opengesteld voor homo’s en lesbo’s. De nieuwe wet verruimt ook de mogelijkheden voor paren van hetzelfde geslacht om kinderen te adopteren.

Partners met een geregistreerd partnerschap kunnen die verbintenis omzetten in een huwelijk. Sinds 1993 was zo’n registratie mogelijk. Noorwegen volgt hiermee Nederland, België, Spanje en Zuid-Afrika. Buurlanden Denemarken en Zweden hebben alleen een geregistreerd partnerschap.

 

Lees ook:Denemarken krijgt homohuwelijk
Lees ook:Uruguay tweede land Zuid-Amerika met homohuwelijk
Lees ook:Noorwegen: homokoppels kunnen nu ook trouwen in de kerk
Lees ook:Homohuwelijk in Noorwegen een feit
Lees ook:Frankrijk verbiedt ‘homohuwelijk’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>