Regenboogvlag wappert van Britse ambassades

De Britse ambassades in Riga en Warschau lieten de regenboogvlag vrolijk wapperen naast de Union Fag, op de dag dat daar gay prides plaatsvonden. Hoewel Letland en Polen lid van de EU zijn, nemen ze het niet zo nauw met de homorechten. In mei van dit jaar  bevestigde het Ministerie van Buitenlandse Zaken en van het Britse Gemenebest, dat ze met soortgelijke ministeries in andere landen afspraken wilden maken over homorechten.

Het ministerie stuurde een ‘LGBT toolkit’ naar alle 261 Britse ambassades en agentschappen. De toolkit bevat informatie over het officiële Britse standpunt over homorechten en instructies om mee te werken aan antidiscriminatie. Een woordvoerder van het Britse ministerie zei dat ‘de UK homorechten in andere landen blijft aanmoedigen’. Misschien kan het ministerie dat een tikkeltje actiever doen in voormalige Britse koloniën, die nog steeds antieke Victoriaanse wetten hanteren bij zaken als homoseksualiteit?

Lees ook:Russisch ministerie tegen toeristen: ‘Doe geen homofobe uitspraken in vier landen’
Lees ook:Eerste Joods ‘homohuwelijk’ in Engeland
Lees ook:Ambassades in Boedapest steunen Gay Pride
Lees ook:Poetin wil homoseksuele VN-stafleden rechten ontnemen
Lees ook:In 91 landen homoseksualiteit verboden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>