Twaalf steden tekenen nota Plasterk

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Plasterk,  ondertekende samen met de wethouders van twaalf grote en middelgrote steden een koploperovereenkomst homo –en lesbisch emancipatiebeleid. Een aantal gemeenten zag er in de voorbereiding van af. De overeenkomst moet bijdragen aan een betere sociale acceptatie van homoseksualiteit onder de bevolking en bestrijding van discriminatie, intimidatie en geweld tegen homoseksuelen. De steden zijn; Amersfoort, Arnhem, Deventer, Enschede, Groningen, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Maastricht, Nijmegen, Tilburg en Zwolle.

Iedere gemeente krijgt 75.000 euro. De overeenkomst is onderdeel van de homonota ‘Gewoon Homo Zijn’ over lesbisch en homo-emancipatiebeleid van 2008 tot 2011. Begin maart tekenden de wethouders van de grote vier steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht), in het bijzijn van prinses Máxima. Haarlem en Dordrecht haakten af. Vorige maand liet COC Kennemerland hierover al haar protest horen. De burgemeester van Haarlem was toen boos op het COC en ontkende dat de gemeente niet zou deelnemen aan het project. Opvallende afwezige is de 5e stad van Nederland, Eindhoven, waar ook nog nooit een Roze Zaterdag plaatsvond. Ook Breda en Almere (beiden horen ze tot de tien grootste steden) ontbreken.

Lees ook:Haarlem liever geen koploper in homoland
Lees ook:Máxima steunt homo-emancipatie
Lees ook:Bestuurslid COC Haarlem Vrijwilliger van het Jaar
Lees ook:Roze Kunstlijn Haarlem: vrijdag 4 t/m zondag 6 november
Lees ook:Wereldwijd homoprotest tegen Sotsji

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Twaalf steden tekenen nota Plasterk

  1. Pingback: Homo’s veilig naar school in Maastricht | Gay

  2. Pingback: Den Bosch wil geen koploper zijn | Gay

  3. Pingback: Gemeenteraad drukt homo emancipatie erdoor | Gay

  4. Pingback: Plasterk roze persoonlijkheid van het jaar | Gay

  5. Pingback: Conferentie Koplopers Homo-emancipatiebeleid | Gay

  6. Pingback: COC zoekt studenten om te lobbyen | Gay

  7. Pingback: Coming Out Week Leiden | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>