Plasterk op eigen boot op Canal Parade

Fractieleider Bas van der Vlies van de SGP vindt het ‘van de ratten besnuffeld’, maar minister Plasterk van O,C&W (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) vaart in augustus met een eigen boot mee tijdens de Gay Canal Parade in Amsterdam. Op het digitale tv-kanaal voor studenten, Campus TV, legt Plasterk uit waarom hij meevaart: ‘Omdat het een zichtbare manier is om steun te betuigen aan de homo-emancipatiebeweging.’ COC Voorzitter Frank van Dalen noemt het ‘fantastisch; in de volksmond heet die boot nu al de O,C&Gay boot’.

De gereformeerden zijn uiteraard not amused. Menno de Bruine van de SGP zegt op Campus TV, dat hij het ‘eerlijk gezegd een merkwaardige vertoning’ vindt. ‘Daar hoeft toch geen minister ook officieel bij te zijn?’ ‘Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is’, reageert de minister, ‘Het kabinet staat voor gelijke rechten voor alle mensen in Nederland, dus ook recht op veiligheid en acceptatie door de omgeving.’ De SGPer zegt daarop iets merkwaardigs: ‘Als hetero’s ook uit de kleren gaan, dan hebben wij zoiets van: daar hoeft de minister niet bij te zijn. Punt.’ Een vreemde verdraaiing van zaken: maakten we dat de laatste tijd niet vaker in die gelederen mee? Plasterk verzuchtte: ‘Een dresscode op een boot?’ Hij is van plan ‘netjes in het pak te gaan’, niet in een string: ‘Misschien zet ik wel een leren hoed op of zo.’

Lees ook:Balkenende en Rouvoet niet naar Gay Parade op boot Plasterk
Lees ook:Hetero -en homotieners samen op Canal Parade
Lees ook:Plasterk komt op voor homomilitairen
Lees ook:Plasterk steunt geen homo-genezers
Lees ook:Militairen mogen meevaren in Canal Parade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>