Homo’s veroorzaken aardbevingen

Homo’s zijn verantwoordelijk voor recente aardbevingen in Israël. Dat beweert Shlomo Benizri van de ultraorthodoxe Joodse Shas Partij. Hij zegt dat de bevingen veroorzaakt werden doordat er nieuwe wetten kwamen, die ‘sodomie legitimeren’. In Israël is homoseksualiteit sinds 1988 niet meer strafbaar; sindsdien zijn wetten aangenomen die homo-rechten garanderen. Vorige week werd de regio opgeschrikt door twee aardbevingen, nadat er in november en december al vier bevingen plaatsvonden.  

Benizri uitte zijn onzin in een onderzoekscommissie van het Israëlische parlement, de Knesset, die onderzoekt of het land genoeg is voorbereid op aardbevingen. Hij riep op wetgeving tegen te houden die ‘homo-activiteiten in Israël aanmoedigt en aardbevingen veroorzaakt.’ Voor de  Israëlische wet hebben homokoppels dezelfde rechten als hetero’s en worden homohuwelijken erkend, die elders zijn afgesloten. Vorige week werd bekend gemaakt dat homo- en lesbokoppels in Israël kinderen mogen adopteren.

Lees ook:Tel Aviv Pride Parade op losse schroeven
Lees ook:Israël heeft primeur met Dancing with … twee vrouwen
Lees ook:Tv-tip: The Invisible Man
Lees ook:Meisje overlijdt aan verwondingen steekpartij Gay Pride Jeruzalem
Lees ook:Homofobie tiert welig in Israël

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Homo’s veroorzaken aardbevingen

  1. Kees Droog

    Wij lezen in Gods heilig Wetboek de Bijbel dat Jeruzalem, geestelijk Sodom wordt genoemd. (Openbaring 11:8)

      /   Reply  / 
  2. Jan Hamer

    Toen de bijbel geschreven werd had men nog niet het minste besef dat aardbevingen onder andere veroorzaakt worden door de beweging van aardschollen. De wetenschap heeft pas de laatste eeuwen een grote vlucht genomen en tegenwoordig kan men wat er met Sodom gebeurde vrij goed wetenschappelijk verklaren. Het lijkt me daarom ook niet erg zinvol te schermen met hetgeen in de bijbel staat, als wetenschapper loop je al op de eerste bladzijde tegen een probleem aan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>