Haarlem liever geen koploper in homoland

Vandaag (15 februari) belde het Ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) COC Kennemerland (Haarlem) en vertelde dat de Gemeente Haarlem niet op het verzoek van de minister wil ingaan om koploper te worden op het gebied van homo-emancipatiebeleid. Dat schrijft COC Kennemerland op haar eigen website. Het ministerie is verbaasd en teleurgesteld, temeer, omdat het ministerie daardoor makkelijker subsidie aan de gemeente zou kunnen geven voor het Han Diekmann Huis, een opvanghuis voor allochtone jongere homo’s en lesbo’s.  

Ook COC Kennemerland is zeer verbaasd. Volgens de COC vereniging was dit ‘een unieke kans om Haarlem op de kaart te zetten als een stad die niet alleen met woorden, maar ook met daden zich inspant om homo’s dezelfde rechten te geven als aan andere minderheidsgroepen.’ COC Kennemerland schrijft letterlijk op haar website: ‘Wat ons betreft heeft Haarlem met haar besluit om geen koploper te willen worden definitief kleur bekend.’ COC Kennemerland is van plan om tekst en uitleg te vragen aan B&W.      

Lees ook:Bestuurslid COC Haarlem Vrijwilliger van het Jaar
Lees ook:Roze Kunstlijn Haarlem: vrijdag 4 t/m zondag 6 november
Lees ook:Amersfoort wil Roze Zaterdag 2010
Lees ook:Website Gay Haarlem gelanceerd
Lees ook:Dolly Bellefleur genomineerd voor cultuurprijs

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Haarlem liever geen koploper in homoland

 1. Xavier

  Amsterdam is al decenia de gaystad van Nederland.
  Ik snap niet waarom opeens haarlem dat zou moeten worden.
  Wel een superinitiatief trouwens dat “Han Diekmann Huis”
  Ik zit alleen nog steeds te wachten op een initiatief voor gay vaders.

    /   Reply  / 
 2. Pingback: Roze Zaterdag 2012 in Haarlem | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>