Eerste land lid van homokoepelorganisatie ILGA

Catalonië is het eerste ‘land’, dat zich heeft ingeschreven als lid van de ILGA. De International Lesbian & Gay Association is een internationale koepelorganisatie, die zich inzet voor gelijke rechten voor homo’s, lesbo’s, transgenders en biseksuelen. Organisaties, maar ook steden als Amsterdam, Rotterdam en Venetië zijn lid. En nu het eerste ‘land’: de autonome Spaanse provincie Catalonië.       

De ILGA bestaat uit een wereldwijde en een Europese tak. Beide takken werken vanuit Brussel. ILGA World is in 1978 opgericht als internationaal netwerk van nationale en lokale organisaties en telt 620 lidverenigingen uit 90 landen.  Het is de enige internationale non-profit en non-gouvernementele organisatie die opkomt voor gelijke homorechten overal in de wereld.   

ILGA Europe is in 1996 ontstaan als Europese tak, telt 200 lid-verenigingen uit heel Europa, ontvangt subsidie van de Europese Unie (EU), lobbiet op Europees niveau en neemt deel aan voor de achterban relevante vergaderingen binnen de EU.

www.e-llico.com ; www.ilga-europe.org ; www.ilga.org

Lees ook:Nieuwe Wereldkaart homorechten van de ILGA
Lees ook:Embrace Pink toegelaten als lid ILGA
Lees ook:Beleidsmedewerker COC gekozen in bestuur ILGA
Lees ook:ILGA brengt Rainbow Europe Map 2015 uit
Lees ook:Joyce Hamilton (COC) herkozen in bestuur ILGA-Europe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>