Christenen zijn antihomo

Dat is de uitkomst van een enquête in de Verenigde Staten onder 440 Amerikaanse Christenen en 440 niet-gelovigen. Negen van de tien niet-gelovigen en acht van de tien gelovigen noemden Christenen vandaag de dag ‘te antihomo’. Ongeveer hetzelfde aantal niet-gelovigen vond ze ‘hypocriet en bevooroordeeld’ en 57% meende dat de kerk teveel te zeggen heeft in de politiek. Van de gelovigen deelde ongeveer de helft die mening.

Volgens het enquêtebureau Barna Group, die het onderzoek uitvoerde, vonden veel jonge Christenen dat de kerk van homoseksualiteit ‘een veel grotere zonde heeft gemaakt dan van wat dan ook’. Christelijk of niet-gelovig opgevoed, de jongere generatie Amerikanen is sceptisch en staat kritisch tegenover de Christelijke kerk, concludeert de Barna Group. Sinds de vorige enquête uit 1996 blijkt de populariteit van de kerk af te nemen: veel meer deelnemers dan de vorige keer noemden zichzelf nu niet-gelovig.

www.pinknews.co.uk

Lees ook:Gelovige Amerikanen steeds meer pro-gay en voor het homohuwelijk
Lees ook:Scheuring Amerikaanse tak Anglicaanse kerk
Lees ook:Dolly Parton worstelt met homofobe christenen
Lees ook:Roze ambtsdragers welkom in Nederlands Gereformeerde Kerk Groningen en Utrecht
Lees ook:Kerkvader ontslagen na inzegenen homorelatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>