Jong uit de kast, op de boot.

Duidelijk om te zien hoe dubbelzijdig wordt omgegaan met homoseksualiteit bij jongeren. Burgermeester Job Cohen moet toch eerst praten met de organisatoren van de Canal Parade wanneer Danny Hoekzema voorstelt om ook een 16- boot mee te laten varen in komende grachtenparade tijdens Gay Pride. Voormalig organisator Siep de Haan gooit gelijk 'olie op het vuur' door te stellen dat dit niet kan.
Dat dit heel anders ligt voor jonge hetero's kon je afgelopen weekend zien in het VARA tv-programma Mooi weer de Leeuw; daar wekte het beeld van een 14 jarig jongetje dat een liedje aanvroeg voor zijn 13-jarig vriendinnetje alleen maar vertedering op en veel ooh's en ah’s uit het publiek.
Maar gelukkig komt daar verandering in. Uit eerdere onderzoeken bleek al dat jongeren op steeds jongere leeftijd al seksueel actief te zijn, en ja oh jee dat betekent ook voor homojongeren dat zij steeds vroeger uit de kast komen. Afgelopen weekend kwamen 3 jongeren uitgebreid aan het woord in Volkskrant magazine, Danny: 'Ik had destijds een vriendin, maar op internet zat ik te surfen op sites voor homo's. Via Superdude's kwam ik in contact met een jongen met wie ik een dat heb gehad. Toen we gezoend hadden, wist ik het zeker. Ik val op jongens.
Om nu te weten te komen wat nu wel en niet mag of nu juist wel rond, boven, onder welke leeftijd kan kun je nalezen op de factsheet van het homo-emancipatie centrum.

Lees ook:Slechts twee homofilmpjes op de IDFA
Lees ook:Documentaire Danny’s Parade op tv
Lees ook:COC Limburg start met Expreszo
Lees ook:Amerikaanse LGBT daklozen doen van zich spreken in videoboodschap
Lees ook:Jongeren en seks – eerste keer vaak onverwacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>