Sandra Reemer (‘Kroepoekje’) is overleden

Gisteren is zangers Sandra Reemer in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam overleden. Ze werd 66 jaar. Een paar maanden geleden werd bekend dat ze borstkanker had. De in Bandoeng geboren Reemer vluchtte op haar zevende met haar ouders naar Nederland. Voor ‘Gouden Jaren‘ van Omroep MAX maakte ze een reis naar haar geboorteland. Na de laatste uitzending lichtte ze haar reisgenoten – BN’ers – in over haar diagnose.

Zie ook: Geen openbaar afscheid

Als zangeres werd ze bekend met het duo Sandra en Andres: ze weden vierde op het Eurovisie Songfestival in 1970. Daarna deed ze solo driemaal mee aan het liedjesfestijn. In de jaren ’80 was ze jarenlang de assistente (“Kroepoekje’) van wijlen Jos Brink in ‘Wedden Dat?’  Van 2000 tot 2005 vormde ze met Marga Bult en Sjoukje Smit het bij onder meer homo’s populaire trio The Dutch Diva’s. Tot 2015 was ze actief in de Sandra Reemer Foundation, om kinderen in ontwikkelingslanden aan scholing te helpen.

Lees ook:Sandra Reemer stopt als zangeres
Lees ook:Jos Brink geëerd op Televisier-Ring Gala
Lees ook:Tentoonstelling Songfestivaljurken
Lees ook:Zaterdag 14 mei: Douze Points Live! in Groninger Forum
Lees ook:Reminder: ‘Douze Points Live’ in Groningen Forum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>