Henk Elsink (‘Harm met het harpje’) overleden

Cabaretier Henk Elsink is vrijdag overleden in een verzorgingshuis in Amersfoort. Hij werd 81 jaar en leed aan de ziekte van Alzheimer. Hij werd in de jaren ’60 en ’70 bekend door zijn shows in zijn Amsterdamse cabaretrestaurant De Koopermolen, waarin hij bekende Nederlandse sterren ontving. Ook met zijn onemanshows had hij veel succes, onder meer met zijn typetje ‘Harm met het harpje’.

Daarin zette hij een stereotiepe nicht neer, iets waar in roze kringen niet om gelachen kon worden (fragment: klik hier). Voor zijn shows kreeg hij in 1973 – nee, dat is geen woordspeling – de Gouden Harp. Bekend werd ook zijn typetje ‘De Supporter’, warin hij met een voetbaltoeter schunnige taal overstemt. In 1988 stopte Elsink met cabaret en verhuisde naar Mallorca, waar hij tot 2005 zou blijven wonen.

Lees ook:Première in Utrecht: drie diva’s op één toneel: Adèle, Conny en Jasperina
Lees ook:Lintje voor jarenlange homoactivist
Lees ook:Het eind dat niemand keren kan – Joseph Israël de Haan
Lees ook:Golden Girls als lesbo’s – eerbetoon aan Blanche
Lees ook:Deborah Harry uit Blondie komt uit de kast

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>