Docu ‘Gedeeld door drie’ over meerouderschap 15/9 op NPO Cultura

Vrijdag 15 september is om 20.05 uur op NPO Cultura en online op:  bit.ly/2docgedeelddoordrie de documentaire ‘Gedeeld door drie‘ te zien (bron: aankondiging). 

-

Hoe werkt meerouderschap in de praktijk?

Twee homoseksuele mannen, Maarten en Elliot (beiden 30), hebben een grote kinderwens. Ze zoeken een vrouw die deze wens deelt en met hen een kindje wil opvoeden. Hoe maken ze deze keuze en op welke manier kijken ze naar de toekomst?

De zogeheten ‘roze ouders’ zijn in de Nederlandse samenleving in de minderheid. Naar hen wordt dikwijls met argusogen gekeken. Krijgen deze kinderen wel een goede opvoeding? En is het niet verwarrend voor het kind om meer dan twee ouders te hebben? De film werd gemaakt door Evita Mac-Nack en Maxime de Vries. Mac-Nack komt uit een BAM-gezin, zij werd opgevoed door een bewust alleenstaande moeder. In haar jeugd heeft ze ervaren dat mensen zich veel zorgen maken over kinderen uit niet-traditionele gezinnen, terwijl dat in veel gevallen niet terecht is. Met deze film willen de makers laten zien hoe meerouderschap er in de praktijk uit kan zien.

 

Lees ook:Van der Steur: begin december meer duidelijk over meerouderschap
Lees ook:Petitie om meerouderschap regenbooggezinnen wettelijk te regelen
Lees ook:Advies staatscommissie: kind moet vier ouders kunnen hebben
Lees ook:COC wil extra maatregelen tegen anti-LHBT-geweld en meer LHBT-acceptatie
Lees ook:‘Kinderen die kort worden gehouden, kunnen voor het leven beschadigd raken’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>