Tv-tip: ‘Philomena’ op NPO 2

Zaterdag is vanaf 22.40 uur op NPO 2 ‘Philomena’ te zien, een film gebaseerd op het boek ‘The Lost Child of Philomena Lee‘ van Martin Sixsmith: het waar gebeurde verhaal over een Ierse vrouw die op zoek gaat naar haar zoon die ze als ongehuwde verplicht moest afstaan (trailer: klik hier).

Judi Dench speelt een glansrol in de met vier Oscars, drie Golden Globes en een Gouden Leeuw genomineerde film. In het streng-katholieke Ierland werden zwangere ongehuwde vrouwen in kloosters gestopt. Daar moesten ze voor de nonnen zwaar werk verrichten en hun kind na de bevalling verplicht afgeven aan een willekeurig gezin. Ook Philhomena Lee treft dit lot: vijftig jaar later gaat ze op zoek naar haar zoon. In de VS heeft hij een relatie met een man.

Lees ook:Gay-pride Leeuw filmfestival Venetië
Lees ook:Gouden Leeuw Venetië voor ‘Desde Alla’
Lees ook:Zuid-Afrikaanse film Skoonheid krijgt Queer Palm 2011
Lees ook:Paul de Leeuw beste mannelijke tv-presentator
Lees ook:Tv-tip: ‘Amour’ op NPO 2

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>