Louisa en (zwangere!) Rosanna gaan op zoek naar hun roots (Louisa & Rosanna, Onze Transgender Liefde, TLC)

Groot nieuws voor het bekendste transgender koppel van Nederland: Louisa en Rosanna verwachten een kindje! Ze zijn door het dolle heen. Louisa vindt het belangrijk om haar gypsy-roots door te geven aan hun kind, maar weet eigenlijk maar weinig over de hele cultuur. Ze gaan op reis door Europa om meer te weten te komen over de ontstaansgeschiedenis van de Roma en de Sinti en de achtergrond van Rosanna. Aangezien Rosanna zwanger is en geen lange stukken achter elkaar kan rijden, gaat Louisa’s nicht Johanna mee. Het wordt een reis om nooit te vergeten en eentje die naast veel nieuwe inzichten over hun cultuur natuurlijk ook weer de nodige hilarische scènes oplevert. Louisa & Rosanna, Onze Transgender Liefde is vanaf donderdag 24 augustus tot en met donderdag 28 september om 20:30 uur te zien bij TLC (bron: persbericht).

Het avontuur begint in Duitsland. Op aanraden van een neef van Louisa reizen ze af naar Keulen waar elk jaar een groot gypsy-festival plaatsvindt. Waar Louisa had gehoopt op veel caravans, kampvuurtjes en waagzegsters, lijkt het toch meer op een gewoon festivalletje, waar de muziek ook niet is wat ze hadden verwacht en het eten tegenvalt. Als ze de volgende dag Keulen bezoeken, ontmoeten ze bij toeval een Turks-Duitse Roma die hen uitnodigt om bij hem te komen eten, waar hij vervolgens wel meer kan vertellen over de Duitse gypsy-cultuur. Zo leert Louisa bijvoorbeeld dat zij ook tot de zogeheten Sinti behoort.

Deze Erkan woont, net als alle Duitse zigeuners in een huis, omdat wonen in caravans bij wet verboden is. Maar zijn huis ademt van binnen wel de hele gypsy-cultuur waar Louisa zo van houdt. Erkan brengt ze in contact met een gypsy-familie die met 18 gezinnen in één straat woont. Hoewel ook zij in huizen moeten wonen, is Louisa wel jaloers op de gezellige familiaire sfeer die hier heerst en die haar doet denken aan haar jeugd op het woonwagenkamp. Het liefst zou zij ook weer in Nederland op een kamp gaan wonen – en zelfs hun kind daar geboren laten worden – maar Rosanna twijfelt of zo’n caravan wel genoeg ruimte biedt voor hun aanstaande gezin

Om de ervaring met deze Duitse Sinti-familie helemaal compleet te maken, worden ze uitgenodigd voor een straatfeest. Daarvoor willen Louisa en Johanna er wel goed uit zien, dus gaan ze eerst langs een gypsy-kapper en schaffen ze een flamboyante jurk aan. Louisa: “Ik voel me net een dansende aubergine.” Extra leuk voor de fans van Louisa en Rosanna is dat ze in de vier avonden naar aanloop van de eerste aflevering al tijdens primetime te zien zijn als… omroepsters! Op hun geheel eigen wijze praten ze de kijkers bij over wat ze allemaal kunnen verwachten die avond. Daarnaast geven ze ook alvast een sneak peek van hun eigen nieuwe seizoen.

Lees ook:TLC opent TLC Gay Week met wereldrecordpoging kussen
Lees ook:TLC opent jaarlijkse Gay Week met wereldrecordpoging kussen
Lees ook:TLC Gay Weekend tijdens Amsterdam Gay Pride
Lees ook:COC Limburg pakt zaterdag 8 oktober groots uit!
Lees ook:Vrouwenpoëzie bij COC Limburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>