Tv-tip: VPRO Zomergasten met Glenn Helberg

Zondag is de derde aflevering van VPRO’s Zomergasten, vanaf 20.15 uur op NPO 2. Vorige week was vriend en vijand vol lof over het gesprek van Janine Abbring met de Amsterdamse burgemeester Van der Laan. Vanavond is de Antilliaanse psychiater Glenn Helberg te gast. De in 1955 op Curaçao geboren Hellberg is een invloedrijke figuur in de Surinaams-Antilliaanse gemeenschap.

Binnen de Antilliaanse gemeenschap snijdt hij regelmatig taboes aan, zoals homoseksualiteit en afwezige vaders. Zo nam hij het initiatief voor de eerste Antilliaanse boot op de Canal Parade. Zijn avond wordt onder meer ingevuld met James Baldwin (1924-1987), die zich inzette voor Amerikaanse burger- en homorechten en daarnaast: de schoonheid van de dans (met een fragment uit de documentaire ‘Dancer’ (2016)) en een fragment uit de documentaire ‘Stonewall Uprising’ (2010). Als zijn filmkeuze stond de Oscar-winnende film ‘Moonlight’ gepland, maar dat schijnt te zijn vervangen door ‘Selma’: ook geen kleintje, over Martin Luther King en de roemruchten protestmarsen in 1965.

Lees ook:Queer Palm 2016 voor ‘Les Vies de Thérèse’
Lees ook:Obama tekent wet tegen hate crime
Lees ook:Documentaire ‘One Kingdom, One Love’ op 6 juli, IHLIA in de OBA, theaterzaal
Lees ook:Dansen met Ossama
Lees ook:COC: burgemeester moet vergunning Russich galaconcert intrekken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>