NPO FunX en Atria brengen special over acceptatie en emancipatie van LHBT’ers

Zondag 6 augustus slaan NPO FunX en Atria de handen ineen voor een live uitzending over lesbisch, homo- en transgender emancipatie in Nederland. In het kader van ‘FunX Pride’ vragen FunX-dj’s Eva Cleven en Dyantha Brooks on air en online aandacht voor acceptatie van LHBT’ers in Nederland. Een dag na de Canal Parade gaan de twee hosts in gesprek met diverse gasten. Hebben NPO 3-programma’s als ‘Love me Gender’ en ‘Hij Is Een Zij’ een positief of negatief effect op het imago van de transgender? Hoe is het om als lesbische DJ in een mannenwereld te opereren? Eva en Dyantha laten de mic rond gaan op zoek naar het antwoord op deze vragen en meer (bron: persbericht).
-
In het eerste uur komen onder meer onderzoeker Mariecke van den Berg en ervaringsdeskundige Bella Pattinasarany aan het woord. Bella is transgender en vertelt hoe zij zich voelt, hoe haar transitie verliep en waar ze tegenaan loopt in de maatschappij. Van den Berg deed dit jaar onderzoek naar de representatie van transgenders in de media. In het tweede deel schuiven Dounia Jari en Gazi Duran van Stichting Maruf aan. Maruf zet zich in voor queer moslims in Nederland en daarbuiten en is onderdeel van het European Queer Muslim Network. Tot slot werpen Atria-directeur Renée Römkens en de aanwezige luisteraars  voorzichtig een blik op de toekomst: hoe zorgen we er voor dat iedereen in Nederland zichzelf kan zijn, ongeacht sekse, religie en seksuele geaardheid.
-
NPO FunX
NPO FunX is onder de noemer ‘The Sound of the City’ uitgegroeid tot het best beluisterde lokale radiostation voor jongeren en jongvolwassenen in de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Luisteraars horen een aantrekkelijke muziekmix van onder andere hiphop, R&B, dance, reggae, latin, arab en andere crossover stijlen uit Europa. Online en on air is er veel aandacht voor actualiteit, entertainment en maatschappelijke issues. FunX staat op alle relevante platformen dagelijks in contact met luisteraars, op straat en tijdens evenementen en festivals. Onder de noemer ‘Your Pride’ vaart FunX mee tijdens de botenparade. Door mee te varen en ter plekke verslag te doen wil FunX zijn luisteraars de boodschap meegeven dat iedereen zichzelf kan zijn.
-
Atria
Atria (1935), kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, zet zich in voor gelijke behandeling en gelijke kansen voor meisjes en vrouwen in hun sociale en culturele diversiteit, zodat de lang bevochten gelijkberechtiging daadwerkelijk in praktijk wordt gebracht. Als kennisinstituut verzamelt, beheert en deelt Atria het erfgoed van vrouwenbewegingen, onderzoekt het de huidige positie van vrouwen in de samenleving en geeft het advies voor toekomstig beleid. De special is te volgen van 15.00 tot 19.00 uur op FunX en FunX.nl. De gehele uitzending is bij te wonen in Atria, Vijzelstraat 20 te Amsterdam. Toegang is gratis.

Lees ook:FunX vaart voor het eerst mee met de Canal Parade
Lees ook:Filmserie: ‘Moving Lesbians’ in Atria en COC’s Shakespeare Club
Lees ook:Discussie over sekswerkers Tijdschrift Gender Studies 9 oktober in ATRIA Amsterdam
Lees ook:Man plant regenboogvlag op hoogste berg Oeganda
Lees ook:Het regime van de norm – debat in Atria

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>