Veel roze programma’s op NPO 3 en NPO 101 tijdens Amsterdam Gay Pride

NPO 3 en NPO 101 zenden de hele week roze programma’s uit tijdens de Amsterdam Gay Pride. Documentaires, films, series en veel andere programma’s over lhbti’s zijn vanaf zondag 30 juli op NPO 101 te zien en vanaf maandag 31 juli op NPO 3. Het hoogtepunt is de registratie van de Canal Parade, de jaarlijkse botenparade op de Amsterdamse grachten, op zaterdag 5 augustus (bron: persbericht).
-
NPO 3
NPO 3 start maandag 31 juli met 3Doc: Queer (BNN). Dinsdag 1 augustus worden gay stellen met kinderen gevolgd in 3Doc: Gay Babyboom (BNN). In de feel good comedy Chez Nous (2 augustus, NTR) probeert een vriendengroep hun stamcafé Chez Nous te redden. In Pride (3 augustus, VARA) besluit een groep van homoseksuele en lesbische activisten geld in te zamelen tijdens de Gay Pride in Londen om families van mijnwerkers te steunen. Er is één probleem: de Unie schaamt zich ervoor om hun steun te ontvangen.
-
Op zaterdag 5 augustus kleuren de grachten van Amsterdam roze tijdens de wereldberoemde Canal Parade. Ook dit jaar doen Art Rooijakkers en Richard Groenendijk verslag van de imposante botenparade. De Canal Parade is te zien op NPO 3 om 23.15 uur en overdag via de livestream op npo3.nl/canalparade en op NPO 101.
-
NPO 101
NPO 101 trapt de roze week zondag 30 juli af met Hij is een Zij (KRO-NCRV, dagelijks) waarin Jan Kooijman zeven jonge transgenders tijdens hun transitie volgt. De rest van de avond zijn onder andere Spuiten en Slikken (BNN) en de 3Doc: Genderbende (BNN) te zien. NPO 101 zendt ook dagelijks de Roze Wildernis (KRO-NCRV).
-
Hoe is het met de homoacceptatie over de grens is gesteld? Reggie Yates (BNN) bezoekt zowel Rusland en Engeland. In Vrijen in vrijheid (NTR) begeleiden vijf bekende Nederlanders tijdens de Gay Pride mensen uit landen waar de liefde grenzen kent. In de documentaire Strijders voor de Liefde (NTR) gaat Sipke Jan Bousema op zoek gaat naar de mannen en vrouwen die een dagelijkse strijd moeten leveren om hun liefde openlijk en veilig te mogen uiten. In de documentaire Een man weet niet wat hij mist (VPRO) gaan Tim den Besten en Nicolaas Veul op zoek naar de grenzen van hun eigen seksualiteit.
-
Kijk voor meer informatie op npo3.nl/gay. NPO 101 is te zien op Ziggo kanaal 128, KPN kanaal 76 of via de livestream op NPO Start.
-

Lees ook:Pride Amsterdam 2017: aanmelden voor Canal Parade kan tot 5 februari
Lees ook:Thema jubileumeditie Amsterdam Gay Pride: ‘Share’
Lees ook:Amsterdam Gay Pride 2012
Lees ook:Inschrijving Canal Parade 2012 geopend
Lees ook:Tv-tip: ‘Vrijen in Vrijheid’, zondagavond op NPO 3

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>