DIVERSITY VOICES – 27 juli tot en met 9 augustus

Donderdag 27 juli tot en met woensdag augustus presenteert Galerie Amsterdam aan de Nieuwe Spiegelstraat 7 de tentoonstelling Diversity Voices. Sinds oktober 2013 erkent Bangladesh de Hijra als derde geslacht. Deze wettelijke acceptatie moedigde Royal aan om samen te gaan werken met de overheid en de realiteit van geslachtsvariatie zichtbaar te maken. Dit om de stilte omtrent dit onderwerp in zijn land te doorbreken. 

Rofi qul Islam Royal (Adviseur Gender diversiteit en fotograaf) Mohammad Rofi qul Islam, roepnaam Royal, werkt al 17 jaar als veldwerker met seksuele minderheden en geeft psychosociale counseling en training. Hij gebruikt schilderen, dansen en fotografie om stigma en discriminatie in verband met seksuele diversiteit te verminderen en geeft ondersteuning aan mensen die leven met hiv. Aangezien traditionele gedachten met betrekking tot geslacht en daarmee gepaard gaande dramatische ervaringen mensen erg ongelukkig kan maken, wilde Royal de geslachtsdiversiteit vastleggen.

Lees ook:Eerste basisschool in Maastricht aan de slag met seksuele diversiteit
Lees ook:Pride Photo Nijmegen gaat van start
Lees ook:Europees Parlement keurt subsidies LHBT-rechten goed
Lees ook:Meer dan helft scholieren krijgt geen voorlichting over seksuele diversiteit
Lees ook:Homo’s met hiv leveren prima werk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>