Tv-tip: Priscilla, Queen of the Desert

Roze Zaterdag had bijna niet passender worden afgesloten: met ‘The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert’ te zien, de komische Australische road movie van Stephen Elliott uit 1994 (klik hier voor de trailer). Zo stond het in de tv-gidsen, maar dat wordt vervangen door ‘Radiohead, live op best Kept Secret’. Ook leuk, maar de homocamp-klassieker moet ervoor wijken naar zaterdag 1 juli.

De film kreeg een Oscar voor de fantasievolle kostuums. Twee drag queens en een transseksueel uit Sydney trekken met een bus door de ruige binnenlanden van Australië, op weg naar een hotel in Alice Springs om er een serie optredens te verzorgen.  Felicia, Mitzi en Bernadette reizen met een roze geschilderde bus en noemen hem Priscilla.  Acteur Terence Stamp bereidde zich op de rol voor door zich in te beelden dat hij een beeldschone vrouw was. Regisseur Elliott vroeg cameraman Breheny om Stamp zo onvoordelig mogelijk in beeld te brengen. Na de première bood Breheny de geschokte acteur zijn excuses aan. De beroemde scene van de rijdende bus met één van de drie op het dak met een mega-lange wapperende glimmende sleep werd met een aantal bussen nagespeeld tijdens de opening van de Olympische Spelen in 2000 in Sydney. Bobo’s wilden daar een stokje voor steken, maar de scène haalde de opening tóch.

Lees ook:Tv-tip: Prescilla, Queen of the Desert
Lees ook:Tv-tip: Priscilla, Queen of the Desert
Lees ook:Roze tv tip: Priscilla Queen of the Desert
Lees ook:Priscilla, Queen of the Desert in Carré
Lees ook:Tv-tips: ‘Priscilla, Queen of the Desert’ en ‘Chez Nous’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>