LHBT-wereld not amused over uitspraak Lange Frans

De LHBT-wereld is not amused over een uitspraak over homo’s en transgenders van Lange Frans. In een interview met Mokum Magazine zei de 36-jarige rapper dat ‘homoseksuelen en transgenders zich af en toe ook wel eens wat minder outgoing en outspoken kunnen opstellen.’ Hij reageerde daarmee op het recente geweld tegen transgenders.

De Telegraaf kopte: ‘Lange Frans zoekt nuance bij homo’s.’ Lange Frans zegt ‘uiteraard voor acceptatie en tolerantie,’ te zijn, ‘maar denk ook aan de rest. Je hoeft bijvoorbeeld niet voortdurend in een leren broek met een open reet door de stad te fietsen.’ Sociale media stroomden al gauw vol met boze reacties. Dennis Boutkan (oud-voorzitter COC Amsterdam en PvdA-raadslid) twitterde: ‘Het mooie van Amsterdam is dat je mag zijn wie je wilt zijn. Ook ‘outgoing’ en ‘outspoken’ LGBTI’s. Zit in ons DNA. Draad dat uit.’

 

Lees ook:Groningen trekt ton uit voor homo-emancipatie
Lees ook:Amsterdamse couturier Frans Molenaar overleden
Lees ook:De Zóciëteit van Amsterdam gaat verhuizen
Lees ook:COC Amsterdam tevreden met Gay Capital plannen
Lees ook:Naakt op de fiets door Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>