Emma Watson wint eerste ‘genderneutrale’ MTV Movie Award

Emma Watson heeft de eerste ‘genderneutrale’ prijs gewonnen tijdens de MTV TV & Movie Awards. De voormalig Harry Potter-ster kreeg de prijs voor beste actrice in een grote film voor haar rol als Belle in de film Beauty and the Beast. Deze genderneutrala prijs ‘betekent iets nieuws voor iedereen’, zei Watson.

‘Voor mij betekent het dat acteren gaat over je in andermans schoenen staan: daarvoor zijn geen twee verschillende categorieën nodig’, aldus de filmster. ‘Empathie en het je iets kunnen inbeelden moet niet aan grenzen zijn gebonden.’ Toehoorders ware npositeif over haar uitspraken, maar op social media verschenen in no-time minder blije moddergooiers – zoals maar al te vaak op social media…

Lees ook:Grindr waarschuwt gebruikers in Egypte
Lees ook:Prijs voor indrukwekkende fotoserie Irakese homo vluchtelingen
Lees ook:GLAAD Media Award voor Caitlyn Jenner
Lees ook:Politie Amsterdam genomineerd voor Beste Grap tijdens Gay Pride
Lees ook:Het vermeende homogehalte van Sherlock Holmes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>