‘Het lammetje dat een varken is’, het ‘eerste Nederlandse transgender-prentenboek’

Vrijdag 28 april vindt om 20.00 uur in The Manor Hotel Linnaeusstraat 89 Amsterdam de boekpresentatie plaats van ‘Het lammetje dat een varken is’. Pim Lammers, de schrijver van het ‘eerste Nederlandse transgender-prentenboek’ is aanwezig bij LGBTQ-en Transcafé InClusion.

Over het boek:

In de wei grazen de schapen in hun mooie, witte trui. In de poel liggen de varkens. Ze rollen door de modder. Dan zit er opeens een lammetje in de modder. Dat vinden de schapen en de varkens maar raar. ‘Ik ben een varkentje,’ zegt het lam. Dat is toch gek? Of niet?Pim Lammers en Milja Praagman werkten samen voor het boek: Het lammetje dat een varken is . Dit boek (3+) is het eerste Nederlandse transgender-prentenboek en vertelt een liefdevol verhaal waarmee het thema gender en identiteit voor de jongste kinderen bespreekbaar wordt gemaakt. Schrijver Pim Lammers schreef voor zijn eerste kinderboek een bijzondere tekst over jezelf zijn – hoe moeilijk dat kan zijn, maar vooral hoe belangrijk dat is. Auteur en illustrator Milja Praagman maakte eerder al prachtige kinderboeken zoals Ontbillenbijt en Nog 100 nachtjes slapen . Voor Het lammetje dat een varken is maakte ze hartverwarmende illustraties.

Over Pim Lammers:
Pim Lammers (1993) schrijft voor volwassenen én voor kinderen. In 2017 verscheen zijn prentenboek Het lammetje dat een varken is (met Milja Praagman), het eerste Nederlandse transgender-prentenboek en meerdere titels staan op stapel. Hij won de Amsterdamse voorronde van WriteNow! 2013 en nam deel aan het zomerkamp van Das Mag. Daarnaast studeert hij Politicologie en Nederlandse Taal & Cultuur in Amsterdam.

Lees ook:Benali Boekt belicht Eenzaam Avontuur van Anna Blaman
Lees ook:Gore Vidal overleden
Lees ook:Boek over transseksualiteit taboe in Turkije
Lees ook:Tv-kok Ramsay noemt journaliste ‘lesbo varken’
Lees ook:Boekpresentatie ‘We are family’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>