Iconische ‘queering-Poetin-poster’ verbonden

De iconische poster waarop Poetin op queer-achtige wijze is ‘ingekleurd’, is door het Russische ministerie van Justitie op de ‘Index Extremistische Materialen’ geplaatst. Je vraagt je af waarom ‘ze’ er de lol van een met lippenstift en oogschaduw ingekleurd satirisch beeld niet van kunnen inzien, maar dat kan je je wel vaker afvragen bij regeringsleiders met iets te dictatoriale en narcistische trekjes.

De afgelopen jaren werd de poster veelvuldig over de hele wereld – ook in Rusland – gebruikt bij demonstraties tegen de Russische anti-LHBT- wetgeving, maar wie dat nu nog waagt, kan worden opgepakt vanwege een ‘uiting van extremisme’. Een regionale rechtbank vond dat de poster suggereerde dat hun afgebeelde leider ‘een afwijkende seksuele voorkeur’ zou hebben en verbood downloaden va nde poster vanaf een in Rusland veel gebruikte social netwerk.

Lees ook:Valentines Kiss-In bij Russische consulaat in Den Haag
Lees ook:Rusland grijpt in bij demonstratie tegen homofobie in Moskou
Lees ook:VN blokkeert poging Rusland om rechten af te pakken van homo stafleden
Lees ook:Russische homo’s mogen naar Nederland komen
Lees ook:Homogames in Moskou

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>