‘Power Range’ in Rusland alleen voor 18+ vanwege lesbisch personage

Na alle ophef over de Disney-film The Beauty and the Beastdie vanwege een gay personage in Rusland alleen voor mensen boven de 16 mag worden vertoond, is er een nieuw filmrelletje. De film Power Ranger (trailer: klik hier) wordt door de Russische censuur alleen toegestaan voor mensen boven de 18, vanwege een lesbisch personage.

De gele Power Ranger, gespeeld door zangeres Becky G., spreekt in de film openlijk over haar ‘girlfriends problems‘. Rusland kent sinds 2013 een wet die zogenoemde ‘homopropaganda’ verbiedt. Overigens mag de actiefilm wel worden vertoond in Maleisië, waar eerder de Disney-film niet door de keuring kwam.  In de VS is de leeftijdsgrens op 13+ gesteld, in ons land op 12+ (Pathé-bioscopen: klik hier).

 

Lees ook:Film ‘Beauty and the Beast’ niet te zien in Maleisië
Lees ook:Vanaf 29 maart kunnen we zelf de verboden ‘homopropaganda’ in Beauty and the Beast bekijken
Lees ook:Rusland: ‘Beauty and the beast’ wordt niet verboden, maar wel ‘adults only’
Lees ook:Hysterie in VS rond ‘lesbisch koppel’ in nieuwe Disney-film
Lees ook:Rusland verbiedt mogelijk Disneyfilm ‘Beauty and the Beast’ vanwege homo-personage

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>