YouTube weert LHBT-video’s met filter

YouTube heeft een speciale modus waarin video’s niet vindbaar zijn die als aanstootgevend kunnen worden ervaren. Het zou bedoeld zijn om gezinnen en kinderen te ontzien. Door deze modus kunnen LHBT-video’s worden geweerd. Onderaan de site van YouTube staat een optie om de modus aan te zetten. Donderdag besprak Rowan Ellis de modus: klik hier.

Zij is een YouTuber met ruim 22.000 abonnees. In haar bericht vertelt ze niet te weten hoe land het filter al in werking is. Daarna hebben veel andere grotere YouTubers het filter ook opgemerkt. YouTube probeerde alles te vergoelijken via een verklaring op Twitter: de functie staat ‘maar voor een zeer klein percentage aan’. LHBT-video’s zijn wel vindbaar, maar ‘gevoelige video’s worden mogelijk niet getoond.’ Standaard staat de functie overigens uitgeschakeld.

Lees ook:Bijzondere video-registratie gemaakt tijdens Pride Amsterdam / Milkshake
Lees ook:Homo in Jamaica door menigte dood gestenigd
Lees ook:Brandweer New York start project voor LHBT jongeren
Lees ook:Nieuwe video van Lady Gaga: Judas
Lees ook:ISIS gooit weer vier homo’s van het dak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>