‘Homomatch’ in nieuw datingprogramma RTL

RTL4 zendt een realityserie uit die wat mij betreft in het rijtje past van intieme, zo niet ranzige programma’s: ‘Married at first side‘. Peter van der Vorst zoekt mensen die ongezien met elkaar willen trouwen. Ik vraag me af wie zich in hemelsnaam publiekelijk voor zoiets zou willen lenen, maar voor de tweede serie schijnen zich ruim duizend Nederlandse singles te hebben aangemeld. Dit keer zit daar ook een ‘homomatch‘ bij.

Simon (33) – vice-voorzitter van COC Midden-Nederland – en Anthony (39) zijn volgens ‘het team van wetenschappers’ achter de schermen een perfecte match. Dat team zoekt op allerlei manieren uit wie het beste bij elkaar schijnt te passen. Zondag zag ik (het was geloof ik een herhaling) hoe beiden een envelop kregen waarin staat dat ze met elkaar gaan trouwen – in the blind. Het lijkt op uithuwelijken, iets wat de meesten van ons anno 2017 not done vinden. Er zijn vier koppels uitverkoren, waarvan iedereen in de aflevering kirrend uitriep het ‘enig’ en ‘te gek’ vinden. Ze zullen elkaar een paar minuten voor het ja-woord pas leren kennen. Daarna kunnen ze uitvogelen met wie ze nou eigenlijk te maken hebben. Vorig jaar leverde de serie één getrouwd stel op bij wie het huwelijk standhield.

Lees ook:Homoboer zoekt man
Lees ook:Dringen voor allereerste homohuwelijken in New York
Lees ook:Homo’s en lesbiennes kunen nu ook trouwen in Groenland
Lees ook:Zorgsector Zeeland krijgt er vier roze ambassadeurs bij
Lees ook:Same-sex huwelijk nu ook in Schotland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>