De trollendans van DENK: scháádt het niet, dan baat het niet…

‘De politiek en de maatschappij zijn de afgelopen jaren verrechts en verhard. DENK vindt dat dat anders moet en kan.’ Dat meldt de beweging DENK op haar website. Het is natuurlijk de vraag of het inzetten van ‘trollen’ daarbij helpt: nep-accounts op sociale media om tegenstanderds aan te vallen. Politiek verslaggever Frits Wester moet er in ieder geval niets van hebben, zei hij zaterdag klip en klaar bij het RTL-nieuws.

Zie ook: Schop fake-news eruit en houdt de verkieizigen zuiver!

DENK ontkent de beschuldigingen niet, maar wijst in een filmpje op Facebook naar anderen. Met name NRC Handelsblad moet het ontgelden: de krant concludeerde zaterdag dat de beweging trollen inzet, naar aanleiding van uitgelekte whatsapp-gesprekken van de Denk-top. Ze noemen het een ‘heksenjacht’ van de krant, ‘die DENK al jarenlang bewust zwart probeert te maken’ en zeggen dat de krant zelf ‘veel meer nepvolgers heeft’. Ze gaan voorbij aan de beschuldiging dat de DENK-top nepvolgers aanstuur om bedenkelijke klusjes te klaren.

Het is allemaal nogal schimmig, maar de trollendans zal het onschuldige imago van DENK geen goed doen. Vlak voor kerstmis verliet Sylvana Simons Simons de groep: Denk zou er door ‘de vijandige toon niet in slagen de samenleving te verbinden’. Zij richtte de eigen partij ‘Artikel 1′ op en was onlangs aanwezig op het COC Verkiezingsdebat in De Rode Hoed.

Lees ook:Lesbisch meemoederschap komt eraan
Lees ook:Lesbozangeres Beth Ditto vindt homohuwelijk maar niks
Lees ook:Asscher, Pechtold, Zijlstra e.v.a. bij COC’s Verkiezingsdebat 2017
Lees ook:Gayvote – Kieswijzer voor LHBTI’s gelanceerd
Lees ook:COC’s Verkiezingsdebat 2017 op vrijdag 3 februari: wie komen er?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>