Presentatie boek over homogeschiedenis Eindhoven in Pand 54

Woensdag 18 januari bestaat COC Eindhoven en Regio precies 55 jaar. Om dat te vieren, vindt in Pand 54 van COC Eindhoven en Regio om 16.00 uur de presentatie plaats van het boek ‘Tussen Repressie en Provocatie, geschiedenis van de homo- en lesbische emancipatie in Eindhoven, 1948-1990‘, met daarin opgenomen een gelijknamige documentaire.

In opdracht van COC Eindhoven en Regio deed Luc Brants historisch onderzoek en schreef het boek over de emancipatie van homo’s en lesbo’s in de lichtstad tijdens een voor roze Eindhovenaren bewogen halve eeuw. In de late jaren ’40 verhinderde de politie de oprichting van een afdeling van het COC in de lichtstad. De halve eeuw die volgde, begon met een actief opererende zedenpolitie in de jaren ’40 en ’50, de oprichting van actiegroep Roze Driehoek in 1978 en eindigde met een intergraal emancipatiebeleid voor homo’s en lesbiennes, dat de gemeente Eindhoven begin jaren ’90 opstelde.

Lees ook:Roze Zaterdag Eindhoven lanceert slogan
Lees ook:Roze Zaterdag eindelijk in Eindhoven?
Lees ook:Homo’s hand in hand door Eindhoven
Lees ook:Raadslid vindt homoseksualiteit tegennatuurlijk
Lees ook:Homosportclub Kouros Eindhoven bestaat 25 jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>