Schorer-lezing 2017 op 10 januari in Leiden

Dinsdag 10 januari vindt de jaarlijkse Schorerlezing plaats, dit keer in de Hogeschool Leiden, Zernikedreef 11 in Leiden. De toegang is gratis, maar aanmelden in verplicht (klik hier). De lezing is een voortzetting van de Riek Stienstra lezing, vernoemd naar de in 2007 overleden jarenlange directeur van de Schorer Stichting. Deze stichting was het eerste consultatiebureau ter wereld voor roze gezondheidszorg en ging in 2012 failliet.

Jacob Schorer was in 1912 de oprichter van het Nederland Wetenschappelijk Humanitair Komitee (NWHK), die streed tegen discriminatie van seksuele gerichtheid, een voorloper van de in 1967 opgerichte Schorer Stichting. De Schorerlezing wordt verzorgd door Laurens Buijs, sociaalwetenschapper aan de UvA, en Hanneke Felten van Movisie. Menigeen denkt dat de emancipatie van de roze medemens wel zo’n beetje voltooid is. Beiden bekijken of, en in hoeverre, dat beeld (al dan niet) klopt.

Lees ook:Homostudies komt met serie Mosse lezingen
Lees ook:Riek Stienstra-lezing op 6 november in OBA
Lees ook:Roze Netwerkborrel Universiteit Leiden
Lees ook:Laatste Mosselezing gaat niet door
Lees ook:Is Amsterdam nog homohoofdstad?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>