Koning noemt expliciet ‘seksuele geaardheid’ in kerstboodschap

Koning Willem-Alexander heeft op Eerste Kerstdag expliciet ‘seksuele geaardheid’ genoemd in zijn kerstboodschap. Geen groot nieuws, ware het niet dat het nog niet zo lang geleden is dat staatshoofden daar niet over repten. Koningin Beatrix had het in haar kerstboodschap in 2012 over ‘geaardheid’ en ook de koning noemde het woord ‘geaardheid’ in de Troonrede van 2014.

Maar die wordt geschreven door de premier en zijn ministersploeg, een kerstboodschap door de vorst zelf. De koning riep in zijn boodschap dit jaar op tot redelijkheid: ‘Het extreme lijkt het nieuwe normaal te worden (…) velen hebben het gevoel te leven in een land zonder luisteraars (…) laten we ons niet ingraven in ons gelijk.’

Lees ook:Koning noemt ‘geaardheid’ in troonrede
Lees ook:Run op roze kleding in Thailand
Lees ook:Unieke toespraak Noorse koning over liefde en diversiteit
Lees ook:FunX vaart voor het eerst mee met de Canal Parade
Lees ook:Peter van der Vorst trouwt met zijn vriend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>