Oekraïne dreigt organisatie Songfestival kwijt te raken

Eurovision dreigt Oekraïne het recht te ontnemen om het Eurovisie Songfestival voor 2017 te organiseren. De organisatie zou een puinhoop zijn, de planning zou maanden achterop schema liggen. De aankondiging dat de hoofdstad Kiev de gaststad zou worden, werd vanwege geruzie drie keer uitgesteld. Ieder jaar komen tienduizenden fans naar de gaststad: de vrees bestaat dat Oekraïne die toestroom helemaal niet aankan.

Een maand geleden stapte de topman van de staatstelevisie op vanwege de oplopende kosten van het liedjesfestijn. Meerdere bronnen zouden hebben bevestigd dat leden van de European Broadcasting Union (EBU) dinsdag in het geheim samenkomen om te kijken of de wedstrijd nog wel in Oekraïne kan doorgaan. Donderdag en vrijdag houdt de EBU haar algemene jaarvergadering. Er zou al een ‘back-up plan’ klaar liggen om het festival te verhuizen naar Duitsland, Rusland, Zweden of de UK.  Een topman van de Oekraïense nationale tv bevestigde dat de EBU daar al mee heeft gedreigd, maar de premier van het land deed de geruchten af als ‘propaganda’.

Lees ook:Songfestival: Rusland vreest finale niet te halen vanwege anti-homowet
Lees ook:Kiev gaststad Eurovisie Songfestival 2017
Lees ook:Eurovisie Songfestival 2016 in Stockholm
Lees ook:Voorbereiding Eurosongfestival Kiev kraakt aan alle kanten
Lees ook:Samen kijken naar Songfestival

1 Reacties // Reageer

One thought on “Oekraïne dreigt organisatie Songfestival kwijt te raken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>