Ellen DeGeneres krijgt Amerikaanse Medal of Freedom

De Amerikaanse talkshowhost Ellen DeGeneres heeft de Presidential Medal of Freedom gekregen. Aanvankelijk kwam ze er in het Witte Huis niet in, omdat ze haar ID-kaart was vergeten, schreef ze op Twitter. Ze kon haar tranen niet bedwingen toen president Obama haar de onderscheiding omhing. DeGeneres werd door de president geprezen om haar inzet voor LGBT-rechten in de VS.

De Medal of Freedom is de hoogste onderscheiding voor burgers in de Verenigde Staten. DeGeneres ontving ‘het Amerikaanse lintje’ samen met onder meer acteurs Robert de Niro, Tom Hanks en Robert Redford, zangeres Diana Ross, zanger Bruce Springsteen, basketballers Michael Jordan en Kareem Abdul-Jabbar en ondernemer Bill Gates en zijn vrouw Melinda.

Lees ook:Ellen DeGeneres nieuwe gezicht CoverGirl
Lees ook:Obama eert twee homo-iconen
Lees ook:Ellen Degeneres trouwt met vriendin
Lees ook:Lintje voor Josee Rothuizen
Lees ook:DeGeneres maakt tv-spotje pro-homohuwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>