Top-100 meest invloedrijke LHBT leidinggevenden wereldwijd

De Britse non-profit netwerkgroep OUTstanding heeft samen met de Financial Times een Top-100 samengesteld van meest invloedrijke LHBT-leidinggevenden ter  wereld. De lijst ‘The most powerful LGBT executives in the World‘ werd in 2013 voor het eerst uitgebracht. De top-3  ziet er als volgt uit:

1 – Gigi Chao, vicevoorzitter Cheuk Nang Holdings. Ze erfde ruim 1,4 miljard euro en kwam in het nieuws toen haar vader 50 miljoen euro uitloofde aan de man die haar dochter zou trouwen. Ze trouwde tien jaar geleden in Frankrijk met een vrouw en is een prominente roze activisten. Inmiddels is de relatie met haar vader hersteld.

2 – Inga Beale, CEO Lloyd’s of London. Ze is openlijk biseksueel, de eerste vrouwelijke CEO in de 327-jarige geschiedenis van het Britse verzekeringsbedrijf. Vorig jaar stond ze op nummer 1 op deze lijst.

3 – Alan Joyce, CEO Qantas. Onder zijn leiding was Qantas een van de eerste bedrijven dat zich voor het homohuwelijk in Australië uitsprak.

Lees ook:Cheffin van Lloyd’s of Londen bovenaan in lijst machtigste LGBT-zakenmensen ter wereld
Lees ook:Arjan Ederveen en Loes Luca in ‘Grey Gardens’
Lees ook:Familie begraaft transvrouw als man
Lees ook:RTL5 zoekt stellen voor relatietest
Lees ook:Londen krijgt regenboog-zebrapad tijdens de London Pride

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>