Mail on Sunday gaat tekeer over informatieve transgender uitzending voor kinderen

Het Britse tabloid Mail on Sunday (de Daily Mail) heeft fel uitgehaald naar een CBBC-show over een transgender kind. De show ‘Just a Girl‘ volgt de 11-jarige Amy die met een hormonenbehandeling bezig is aan haar transitie. De show is fictie en Amy is geen echte persoon, maar gebaseerd op ware feiten. ‘Moet een kind echt weten hoe ‘Ben’ ‘Amy’ werd?’, kopt de zondagskrant.

Volgens The Mail waren veel ouders not amused en schreven op het forum Mumsnet dat ze ontsteld waren over het idee dat gender al op zo’n jonge leeftijd zou kunnen worden geïntroduceerd. De tabloid publiceerde een hele reeks negatieve commentaren van voormalige parlementsleden, psychotherapeuten en family campaigners. De BBC liet weten ‘het ware leven te reflecteren, met genoeg aanknopingspunten voor jongeren om het te begrijpen,’

Lees ook:Transgender Film Festival Londen
Lees ook:Voormalig gevangeniseiland Kroatië ‘perfecte locatie homotoeristen’
Lees ook:Oegandese homo’s welkom in Nederland
Lees ook:Oegandees blad publiceert lijst namen vermeende homo’s
Lees ook:Tienersterretje Rowan Blanchard omschrijft zichzelf als ‘queer’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>