EO stelt interview over LHBT’s uit wegens ‘gevoeligheden bij achterban’

De Evangelische Omroep (EO) heeft een interview met dominee Wielie Elhorst over LHBT-emancipatie uitgesteld. Het zou zondag 9 oktober – vlak voor Coming Out Dag – worden uitgezonden, maar ‘het onderwerp ligt te gevoelig bij de achterban.’ Elhorst kreeg in 2014 de BOB Angelo Penning van het COC en id dit voorjaar door de Protestantse kerk Amsterdam benoemd tot predikant ‘met bijzonder opdracht voor de LHBT-gemeenschap’.

De EO wacht nog even met het uitzenden van het interview: ‘We hebben onze leden toegezegd dat we extra waakzaam zullen zijn over de programma’s die we maken. Dit past daarbij’, aldus een woordvoerder van de omroep. Sinds de vrijzinnige IKON is opgedoekt en is opgegaan in de EO wordt er gemord binnen de gelederen, zeker nadat de vrijzinnig remonstrantse Tom Mikkers als programmamaker erbij kwa. Ook he tprogramma ‘Love Me gender’ over transgenders wordt door een deel va nde achterban niet met gejuich ontvangen. Vanuit de orthodoxe hoek is een open brief naar het EO-bestuur gestuurd, waarin zorgen over de koers van de EO worden geuit.

Lees ook:Christelijk statement tegen antihomo geweld
Lees ook:Kerkdienst met Songfestivalliedjes
Lees ook:Arie Boomsma wil kerkelijk huwelijk openstellen
Lees ook:Remonstrantse ‘praktiserende homo’ aan de slag bij de EO
Lees ook:Vreemde vondst bij politie-inval Belgische bisschop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>