Biografie over John Blankenstein op komst

Er is een biografie in de maak over John Blankenstein, de in 2006 overleden Haagse topvoetbal scheidsrechter. Hij was openlijk homoseksueel en na zijn dood werd de John Blankenstein Foundation opgericht, met het doel om acceptatie van homoseksualiteit in de sport te bevorderen.

Het boek krijgt de titel ‘Ze lullen maar een eind weg’ en wordt geschreven door Chris Willensen van de Nederlandse Sportboeken Club. Aan het boek werkten familie en vrienden mee, zoals zijn broer Rob en zus Karin, Louis van Gaal, Michael van Praag en Kim Holland. Daarnaast kon Willemsen putten uit het uitgebreide privé-archief van Blankenstein: ‘Bijna alles overzijn leven en loopbaan bewaarde John’, aldus de auteur.

Lees ook:Louis van Gaal praat over homo’s in de sport
Lees ook:Louis van Gaal ontvangt boek over homo sporters
Lees ook:Voetbalwereld maakt meer werk van acceptatie LHBT’s
Lees ook:Homo’s en sport centraal op Coming Out Dag 2012
Lees ook:Opening Gay Sport Café Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>