Why tell me why nieuwe nummer 1 in Homo 100 op NPO Radio 2

Why tell me why van Anita Meyer is de nieuwe nummer 1 in de Homo 100. Anita Meyer zegt ‘heel blij’ te zijn weer een nummer 1 hit te hebben. ‘Dacht dat me dat nooit meer zou overkomen. Helemaal geweldig. Ik vind de Homo 100 ieder jaar weer een feestje!’ Op vrijdag 5 augustus  is het de hele dag Roze Vrijdag op NPO Radio 2, waarmee de zender wil benadrukken dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. De Homo 100, met de 100 favoriete roze nummers van de luisteraars, is van 14.00 tot 23.00 uur te horen (bron: persbericht).

Anita Meyer bezette in 2011 voor het laatst de roze troon. Vorig jaar was de eerste plek nog voor Smalltown Boy van Bronski Beat. De tweede plaats is dit jaar voor ABBA met Dancing QueenIch bin wie du van Marianne Rosenberg bezet de derde plek. Ook Queen met I want to break free (nummer 4) en YMCA van de Village People (nummer 5) mogen zich tot de roze favorieten rekenen dit jaar. De hele lijst is te vinden op www.nporadio2.nl.

Behalve de classics van ABBA, Queen, Shirley Bassey en de Village People zijn ook de hits van Justin Bieber en Justin Timberlake in de roze lijst te vinden. Zoals elk jaar zijn de winnaars van het Eurovisie Songfestival populair: Måns Zelmerlöw, Conchita Wurst en Loreen staan respectievelijk op plek 47, 34 en 18. Ook de Nederlandse inzendingen van Maxine & Franklin Brown, Ruth Jacott en Edsilia Rombley hebben een plek weten te bemachtigen.

Op vrijdag 5 augustus kleurt NPO Radio 2 van 04.00 tot 23.00 uur roze. De Homo 100 is vanaf 14.00 uur te horen. Corné Klijn trapt af met nummer 100: Express Yourself van Madonna. Bridget Maasland hoor je tussen 16.00 en 18.00 uur. Sander de Heer, Frank van ’t Hof en Marc Adriani zijn van 18.00 tot 23.00 uur live te horen vanaf het Rembrandtplein in Amsterdam waar ook Willeke Alberti, Jody Bernal, Imca Marina, O’G3NE, Trafassi, Sharon Doorson en Karin Bloemen komen optreden.

Lees ook:Bronski Beat op nummer 1 op Homo 100 van Radio 2
Lees ook:Maastricht beleeft eerste Roze Vrijdag
Lees ook:Homo 100 op NPO Radio 2
Lees ook:Lady Gaga verdringt Anita Meyer van eerste plaats Homo 100
Lees ook:Anita Meyer niet blij met ‘Kut Avond’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>