Record aantal inzendingen voor Pride Photo Award 2016

Pride Photo Award wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd. De internationale fotowedstrijd over seksuele- en gender diversiteit heeft in acht weken tijd bijna 3.700 foto’s ontvangen vanuit de hele wereld. Fotografen met maar liefst 70 verschillende nationaliteiten stuurden hun beste werk in. Daarmee heeft de wedstrijd het record van vorig jaar verbroken, en is het opnieuw een internationale viering van diversiteit, in stijl met het jaar waarin Amsterdam de Europride organiseert. Volgende week worden de winnaars van de fotowedstrijd bekend gemaakt (klik hier).

-

Margriet van der Linden, voorzitter van Pride Photo Award: ‘Dit record toont aan hoe actueel het LHBT-thema is, en hoe belangrijk het is dat Pride Photo Award dit thema visualiseert. We zien zelfs een verdubbeling van inzendingen uit landen waar seksuele- en gender diversiteit niet de normaalste zaak van de wereld is, zoals Rusland en Oost-Europa. Fotografen vragen door midden van hun beelden aandacht voor hun verhalen. Het is mooi dat wij die foto’s en verhalen door middel van onze wedstrijd aan een groot publiek kunnen laten zien en daarmee een bijdrage leveren aan de discussie over seksuele- en gender diversiteit. Het nieuws van de afgelopen maanden, zowel in Orlando als in Nederland heeft laten zien dat die discussie nog lang niet afgerond is en dat er nog veel werk aan de winkel is voor Pride Photo Award.’

-

Fotografen konden de afgelopen maanden foto’s indienen in vier categorieën: Stories, Single Images, een open categorie en het thema van 2016: ‘Insiders / Outsiders’ Een jury van gerenommeerde fotografie-experts beoordeelt volgende week de inzendingen van 2016. De winnaars worden op 14 juli bekend gemaakt en worden later geëerd tijdens de prijsuitreiking op vrijdag 16 september in de Oude Kerk van Amsterdam. Daar is een expositie met werk van alle winnaars van dit jaar te zien van zaterdag 10 september tot en met zondag 16 oktober.

 -

Pride Photo Award is een initiatief van COC Amsterdam, IHLIA en Stichting Homomonument, en ondersteund en geadviseerd door Foam (Fotografiemuseum Amsterdam) en World Press Photo. Pride Photo Award 2016 wordt mogelijk gemaakt door door de Gemeente Amsterdam, Fonds21, Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Lloyd Hotel.

-

Lees ook:Vijfde editie Pride Photo Award begint met een knal: 3.800 foto’s ingediend!
Lees ook:Start 6e Pride Photo Award 2016: ‘waar hoor jij bij?’
Lees ook:Vertel ons je ‘Stories of Love and Pride’ – inzending voor 5e Pride Photo Award van start
Lees ook:Margriet van der Linden nieuwe voorzitter Pride Photo Award
Lees ook:Prijsuitreiking en opening Pride Photo Award 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>