Coos Huijsen: homo politicus pur sang vertelt zijn verhaal

Een Homo politicus pur sang vertelt zijn verhaal: Coos Huijsen op zaterdagmiddag 18 juni in boekhandel Vrolijk, Paleisstraat 135 Amsterdam. Tijdstip: 16.00 uur. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd. Aanmelden verplicht via [email protected]

Een homo in de politiek was nog niet eens zo lang geleden onvoorstelbaar in Nederland. Coos Huijsen was de eerste parlementariër ter wereld die in de jaren zeventig openlijk uit de kast kwam. Het wekte beroering. Hij was lid van de CHU, de voorloper van het CDA, maar brak met deze partij. Sindsdien is hij homoactivist. In de serie ‘Een Vrolijk gesprek met….’ wordt hij geïnterviewd door journalist Paul Hofman naar aanleiding van zijn verschenen boek ‘Homo Politucus‘. Onderwerpen die aan de orde komen zijn de jeugd, zijn loopbaan en zijn visie op homo-activisme, het toenemende anti-homo geweld nu en de emancipatiestrijd van LGBT-ers.

 

Lees ook:‘Een VROLIJK gesprek met …’ Tom De Cock over adoptie
Lees ook:Tofik Dibi in Boekhandel Vrolijk
Lees ook:Eerste openlijke homoseksuele parlementariër Coos Huijsen draagt ‘Homo Politicus’ op aan Amsterdam
Lees ook:Interview Boris Dittrich in Boekhandel Vrolijk Amsterdam
Lees ook:Homo’s in Amsterdam: ‘de tolerantie in de publieke ruimte is drastisch afgenomen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>