Homo’s in Amsterdam: ‘de tolerantie in de publieke ruimte is drastisch afgenomen’

De tolerantie in de publieke ruimte in Amsterdam is drastisch afgenomen. Dat schrijft Coos Huijsen dinsdag in een opiniestuk in het Parool. Huijsen (76) is auteur van het boek Homo Politicus, over zijn ervaring als eerste openlijk homoseksuele parlementariër in ons land.

 ’De homo-emancipatie in Amsterdam laat te wensen over. Er is weliswaar veel bereikt op het gebied van homo-emancipatie, maar er is ook nog verdomd veel te doen’, aldus Huijsen. De Reguliersdwars is geen homostraat meer, een teken van emancipatie” Ik vrees van niet. Het is me inmiddels wel duidelijk dat de homo-emancipatie een zaak van lange adem is’, schrijft Huijsen in zijn opiniestuk.

Lees ook:Coos Huijsen, de eerste openlijke roze politicus, schrijft ‘Homo Politicus’
Lees ook:Amsterdamse ereprijs voor Coos Huijsen
Lees ook:Coos Huijsen krijgt een lintje
Lees ook:Eerste openlijke homoseksuele parlementariër Coos Huijsen draagt ‘Homo Politicus’ op aan Amsterdam
Lees ook:Weinig animo voor inenting tegen Hepatitis B op kermis Den Bosch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>