Start 6e Pride Photo Award 2016: ‘waar hoor jij bij?’

Voor de zesde editie nodigt Pride Photo Award, de internationale wedstrijd voor foto’s over seksuele en gender diversiteit, fotografen uit om te reflecteren op de positie die zij innemen ten aanzien van de mensen die ze fotograferen, en te kijken naar in- en uitsluiting, zowel op persoonlijk vlak als in de samenleving als geheel.  Fotografen kunnen hun werk inzenden tot 30 juni. Het thema van 2016 gaat over gemeenschappen. De groepen mensen waar je bij wilt horen en de mensen die je wel of niet verwelkomt in de gemeenschappen waar jij deel van uitmaakt. Het gaat over insluiten en uitsluiten (winnaars: klik hier).

Tegelijkertijd raakt het thema de positie van de fotograaf als insider of buitenstaander, en de werking van diens foto’s: nodigen die de toeschouwer uit om de wereld van een ander binnen te stappen, of laten ze die er van een afstand naar kijken, als voyeur? Vanaf 13 mei tot en met 30 juni kunnen fotografen zich registreren en informatie vinden over de wedstrijd op de website (klik hier). Deelnemers kunnen hun foto’s over seksuele en gender diversiteit inzenden in de vier categorieën: Single Images, Stories, een Open categorie en de themacategorie van dit jaar: ‘Insiders/Outsiders’.

De inzendingen worden beoordeeld door een internationale jury van fotografie-experts. De winnaars worden bekend gemaakt op 14 juli. De prijzen worden uitgereikt op vrijdag 16 september. De winnaars van de Award krijgt een ticket naar Amsterdam en verblijf in het Lloyd Hotel aangeboden om het openingsweekend van de expositie te kunnen bijwonen. De expositie is te zien van 10 september tot en met 18 oktober in de Oude Kerk te Amsterdam, waar meer dan 20.000 bezoekers worden verwacht. Vorig jaar werden 3.800 foto’s ingezonden door 400 fotografen van 60 verschillende nationaliteiten. De winnaar van 2015 was een foto uit serie ‘Ella (zij)’ van de Italiaanse fotografe Marika Puicher.

 

Lees ook:Pride Photo Award 2015: Story of Love and Pride
Lees ook:Vijfde editie Pride Photo Award begint met een knal: 3.800 foto’s ingediend!
Lees ook:Vertel ons je ‘Stories of Love and Pride’ – inzending voor 5e Pride Photo Award van start
Lees ook:Record aantal inzendingen voor Pride Photo Award 2016
Lees ook:Foto’s gezocht voor Pride Photo Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>