Bangladesh: redacteur homoblad op gruwelijke wijze vermoord

Sinds een aantal maanden wordt Bangladesh geteisterd door moorden op vrijzinnige schrijvers, blogger s en professoren. Ook aanhangers van religieuze minderheden zijn op straat gedood. De moordenaars worden gezocht onder geradicaliseerde moslims. De laatste in de reeks afgeslachte andersdenkenden is Xulhas Mannan, een redacteur van een homoblad. Hij werd op gruwelijke wijze in zijn appartement vermoord.

Een twee persoon in de woning werd ook vermoord en een derde raakte gewond, aldus de politie van Dhaka. Terreurorganisatie IS heeft de moord opgeëist, maar volgens de autoriteiten is IS ‘helemaal niet actief in Bangladesh’. De homo-activist werkte ook voor USAID, een onafhankelijk Amerikaans agentschap dat nauw samenwerkt met het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. De moord komt twee dagen na de noord op een hoogleraar Engels. Bangladesh is overwegend islamitisch, maar heeft een seculiere overheid, die steeds meer onder vuur komt te liggen, omdat ze te weinig zouden doen om bloggers en hoogleraren te beschermen. Homoseksualiteit is strafbaar in Bangladesh.

Lees ook:Twintig jaar voor vermoorden twee homo’s in 1993 in Kralingse Bos
Lees ook:Twintig jaar cel geëist voor verdachte homomoorden Kralingse Bos
Lees ook:Homotiener in Brazilië door skinheads vermoord
Lees ook:Fotomodel bekent moord op homoactivist
Lees ook:Verdachte homo-moorden Kralingse Bos voor de rechter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>